Je make up verwijderen met een gezichtsolie.

Om je gezicht ‘s avonds te reinigen heb je meer dan alleen een reinigingsmelk nodig. Je moet je oogmake up verwijderen én je gezichtsmake up. Pas daarna kan je je gezicht reinigen met een reinigingsmelk. Je make up verwijderen kan je met reinigingsdoekjes, een miccelaire lotion of een reinigingsolie doen. En dat laatste is mijn favoriete manier om mijn huid goed te reinigen.

Ik heb 3 verschillende reinigingsolie’s in mijn badkamerkastje staan. De Dermalogica PreCleanse is al jaren favoriet, maar sinds kort heb ik ook mini’s van de MAC Cleanse Off Oil en de L’Occitane Cleansing Oil.

Hoe gebruik je nu zo’n reinigingsolie? Je brengt de olie aan op je gezicht en masseert dit goed in. Dan maak je je handen nat en masseer je je gezicht weer, nu word de olie een soort van reinigingsmelk die al je make up verwijdert. Afnemen met watjes en dan kan je je gezicht reinigen met je reinigingsmelk.

Dit is de eerste reinigingsolie die ik ooit heb uitgetest. En ik was meteen fan. Deze PreCleanse is hemels voor de droge, gevoelige huidjes. Hij heeft een neutrale geur en komt in een handige verpakking. De opening van de verpakking is ook prima, er komt precies de hoeveelheid olie uit die je nodig hebt. Deze PreCleanse bevat 150 ml en is te koop bij Instant Spa voor € 46. (Of kijk even op JerseyBeautyCompany, daar zijn de Dermalogica producten iets goedkoper.)

Ook MAC heeft een reinigingsolie in het gamma. Deze Cleanse Off Oil kocht ik in minivariant (30ml) voor zo’n € 9,50. De fullsize variant bevat 150 ml en kost € 22,50. Ook deze is erg fijn! Hij ruikt een beetje naar lavendel, niet heel fel hoor. De verpakking is ook heel handig met het pompje. Deze zal ik zeker fullsize kopen!

Ook L’Occitane heeft een reinigingsolie in hun Apple gamma, een gamma dat beschermt tegen vroegtijdige veroudering. Zoals de naam al doet vermoeden ruikt deze Cleansing Oil naar appeltjes, erg lekker! Ook deze olie haalt alle make up van mijn gezicht op een zachte manier. Enig nadeel van deze is de verpakking, best onhandig zo zonder pompje ofzo. Maar gelukkig heeft de fullsize variant dat wel. De fullsize variant bevat 200 ml en kost € 16.

Welke nu mijn favoriet is? Ik kan niet kiezen. Ik denk dat ik volgende keer is die van L’Occitane of die van MAC ga kopen, toch wat goedkoper dan die van Dermalogica.

Gebruiken jullie ook een reinigingsolie om je gezicht te reinigen?

(Visited 2 times, 1 visits today)

24 Responses to “Je make up verwijderen met een gezichtsolie.”

 • Handige tip! ik ga mn gezicht ook eens reinigen met olie.
  Liefs.

  [Reply]

  Marijke Reply:

  ja, werkt heel fijn voor een droge huid!

  [Reply]

 • Dit is toch echt iets wat ik wel eens wil proberen, lijkt mij wel heel verzorgend in de winter :)

  [Reply]

  Marijke Reply:

  jaja, zeker! In de zomer gebruik ik ook liever ene miccelaire lotion, maar in de winter, olie it is ;-)

  [Reply]

 • Nathalie:

  Goede tip! Ga ik ook eens proberen!

  [Reply]

  Marijke Reply:

  Zeker doen, werkt heel fijn!

  [Reply]

 • Die met appeltjes lijkt me zalig ! Ik gebruik zelf de cleansing oils van Shu Umuera, die zijn ook erg fijn !

  [Reply]

  Marijke Reply:

  oh die van Shu Umuera moet ik ook is proberen dan.

  [Reply]

 • Ik heb die mini van MAC ook gehad, maar voor mij was hij maar mweh… gewoontjes. Rook wel lekker!

  [Reply]

  Marijke Reply:

  oh, ja, verschilt van huidje tot hudije hé ;-)

  [Reply]

 • Ik WIL fan zijn van oliereinigers gewoon omdat ze echt alle make-up in één keer kunnen weg nemen. Maar mijn huid wil gewoon niet meewerken, ik krijg er gegarandeerd break-outs van!

  [Reply]

  Marijke Reply:

  ai, da’s niet zo fijn…

  [Reply]

 • Martine:

  Ik heb de MAC versie voor gevoelige huid (groene flacon), doet zijn werk goed !

  [Reply]

  Marijke Reply:

  oh, ik wist niet dat er ook eentje was voor de gevoelige huid.. Thx voor de tip!

  [Reply]

 • Sinds kort heb ik een reinigingsolie van Clarins, echt heerlijk spul. Ik ga hem zeker full size kopen.

  [Reply]

  Marijke Reply:

  ohh Clarins, die hebben ook fijne producten!

  [Reply]

 • Ik gebruik geen olie, maar die klinken wel goed!

  [Reply]

  Marijke Reply:

  ja, alle drie aanraders!

  [Reply]

 • kim:

  ik heb van mac de fullsize, ik vind hem totaal niet naar lavendel ruiken, maar wel lekker. werkt ook erg goed. heb ook een tester van een soortgelijk product van lancome, die ruikt nog veeeel lekkerder!

  [Reply]

  Marijke Reply:

  Ja, die van MAC is fijn hé

  [Reply]

 • Ik heb de fullsize van de L’Occitane reinigingsolie en ik ben er tevreden over! Het is een zachte manier om te reinigen en ik vind hem heerlijk ruiken ^^ Ben ook heel benieuwd naar de MAC Cleanse Off Oil, hoor ik zoveel goede dingen over :D

  [Reply]

  Marijke Reply:

  ja, appeltjes! Mmm :-)

  [Reply]

 • Ik heb nu de MAC Cleanse-off oil en vind die heel fijn werken. Echt ALLES gaat eraf.
  De dermalogica pre-cleanse wil ik ook graag hebben, nadat ik hem eens hem getest tijdens een gezichtbehandeling bij Instant Spa

  [Reply]

  Marijke Reply:

  Beide zijn erg fijn hé :-)

  [Reply]

Leave a Reply


2 + = 11

CommentLuv badge