Review: Le Couvent des Minimes Voedende Rozencrème

Enkele weken geleden zag mijn gezicht er verschrikkelijk uit! Droge plekken, rood, duidelijk geïrriteerd,… Ik had dus een crème nodig die mijn huid zou kalmeren én voeden! En toen ik deze crème van Le Couvent des Minimes in de bus kreeg, was ik benieuwd of deze crème mijn wondermiddel kon zijn…

Ik kreeg de ‘Complete Voedende Verzorging’. Deze crème is dermatologisch getest en bevat geen parabenen en geen kleurstoffen.

Voedende formule zonder minerale oliën.

• Melk met zaad van de Rosa Gallica en de Wilde Roos: hydraterend

• Bloemenwater van de Rosa Damascena: verfrissend en verzachtend

• Olie van Muskaatroos: bevordert de celvernieuwing

• Polyfenols van de bessen van de Wilde Roos: beschermt tegen vrije radicalen en houdt de huid stralend

• Verdere geheimen: formule verrijkt met karitéboter.

Ik gebruik de crème nu al enkele weken en ik vind hem superfijn!

Deze crème bevat flink wat sheaboter (2e ingrediënt op de lijst!) en dat merk je meteen. Het is een dikke crème, maar toch dringt hij snel in mijn huid, en dat zonder een ‘vettig’ laagje achter te laten. Mijn huid voelt zacht en glad aan. Hij kalmeert mijn huid en laat ze stralen. Alles wat mijn huidje nodig had dus! Ik gebruik hem ‘s morgens en ‘s avonds en mijn droge plekjes zijn helemaal verdwenen. De crème ruikt ook lekker naar rozen, wat voor mij kalmerend werkt. Mijn huid ziet er na enkele weken gebruik al véél beter uit! :-) Dit is zeker een must have voor me aangezien de koude wintermaanden begonnen zijn. Het enige nadeel is dat de crème in een glazen potje zit waar je dus met je vinger in moet. Je kan natuurlijk ook altijd een spateltje gebruiken.

Ik kan deze crème dus zeker aanraden! Let wel, als jij een vette huid hebt is deze crème misschien te rijk! Maar daar heeft Le Couvent des Minimes over nagedacht. Deze crème kan je ook kopen in een Hydraterende versie.

Deze crème kan je kopen bij Ici Paris Xl voor € 20. Ik ga dus zeker is een kijkje nemen naar de andere gezichtsproducten van Le Couvent des Minimes! Dit merk blijft me aangenaam verassen! :-)

18 Responses to “Review: Le Couvent des Minimes Voedende Rozencrème”

 • Ik ken dit merk helemaal niet!

  [Reply]

  Marijke Reply:

  Ik kende het ook niet zo goed… Maar nu ben ik fan! :-)

  [Reply]

 • Het ruikt vooral heel lekker!

  [Reply]

  Marijke Reply:

  ja hé! Zo’n ontspannende, rustgevende geur!

  [Reply]

 • klinkt goed!

  [Reply]

  Marijke Reply:

  jaa, hij is fijn!!

  [Reply]

 • Ik heb die andere versie! Maar wel nog niet getest :)

  [Reply]

  Marijke Reply:

  doen!! :-) Je gaat er geen spijt van hebben!

  [Reply]

 • Oh ja, klinkt inderdaad goed!!

  [Reply]

  Marijke Reply:

  ja!! :-)

  [Reply]

 • Lisa:

  Klinkt interessant; bedankt voor de review :)

  [Reply]

  Marijke Reply:

  graag gedaan! :-)

  [Reply]

 • Deb:

  Dit spul klinkt ontzettend goed en ik hou ook van rozen geur! Fijn dat je huid ervan is opgeknapt.Vervangt deze creme je dagcreme of dat niet?

  [Reply]

  Marijke Reply:

  ja hoor, ik gebruik deze als dag en nachtcrème! Alleen zit er wel geen spf in..

  [Reply]

 • Saskia:

  Mmm, die lijkt me heerlijk te ruiken ;)

  Rozengeur <3 :D

  [Reply]

  Marijke Reply:

  ja, hij is heerlijk!

  [Reply]

 • Ik heb er al een paar keer naar staan kijken, maar nog nooit iets gekocht van dit merk ^^

  [Reply]

 • addy:

  Couvent de Minimes is verrukkelijk, echt waar, natuurlijk en o, het geurt zo heerlijk.
  Ook de eau de cologne die in grote flessen verkocht wordt. Als je veel met papieren werkt en achter de pc zit, is dit een heerlijke opkikker. Ook goed om de dag mee te beginnen.

  De cremes idem. Zuiver en heel goed voor je huid en ook zo erg lekker om op te frissen.
  Heb het gewoon altijd bij me in tas. Je kunt de grote tubes en ook de lotionflessen als voorraad gebruiken en voor dagelijks gebruik op je werk en onderweg overhevelen in vliegtuigverpakking die je voor een paar euro bij Blokker en bij Hema kan vinden.

  Veel plezier!

  [Reply]

Leave a Reply


9 − = 8

CommentLuv badge